3. Înscrierea elevilor la Festivalul „CDIdei în cărţi”.

Data/perioada de desfăşurare: 1-15 martie 2021, 

Participanţi:   elevi,  profesori documentarişti/responsabili CDI şi bibliotecari şcolari, laboranți,  cadre didactice,  directori ai unităților înscrise, echipa de management.

Descrierea activităţii:

Înscrierea elevilor  la Festivalul-concurs „CDIdei în cărți” 2021 presupune parcurgerea a trei etape:

  • 1. Informarea beneficiarilor din unitățile de învățământ;
  • 2. Formarea echipelor de elevi și completarea fișei de înscriere;
  • 3. Înscrierea echipelor în baza de date a proiectului.

1.Informarea beneficiarilor din unitățile de învățământ. În prima etapă, responsabilii de  la nivelul unităților de învățământ (desemnați de către directorul unității de învățământ) vor organiza întâlniri cu beneficiarii direcți și indirecți,  pentru a-i informa în legătură cu activitatea pe care urmează să o desfășoare în cadrul Festivalului.  Responsabilul la nivelul unității  va fi, de preferință, profesorul documentarist sau responsabilul CDI/ bibliotecarul școlar.

Găsiți aici o listă orientativă de lucrări pentru lectură.

2.Formarea echipelor de elevi. În etapa a II-a, de formare a echipelor de elevi, cadrele didactice care doresc să coordoneze echipele vor completa o fișă  de înscriere ce se poate descărca de aici. Un cadru didactic / bibliotecar nu poate coordona mai mult de 4 echipe de elevi.

3.Înscrierea echipelor în baza de date a proiectului. În etapa a III-a, înscrierea echipelor în baza de date a proiectului, coordonatorii echipelor de elevi vor completa corespunzător Formularul de înscriere online de site-ul proiectului numai după ce au avizul de participare din partea directorului unității.

FORMULARUL DE ÎNSCRIERE A ECHIPELOR DE ELEVE ȘI ELEVI

Responsabilii județeni se vor asigura că există acorduri de colaborare cu unitățile de învățământ din care s-au înscris elevii.

La nivel local se pot încheia parteneriate între unităţile participante şi alte instituţii care îi pot sprijini pe elevi în participarea cu succes la Festival.