6. Festivalul CDIdei în cărți – ediția a V-a, etapa națională

Etapa națională a Festivalului-concurs “CDIdei în cărți” 2019-ediția a V-a va avea loc la Sibiu, in data de 7 iunie 2019, începând cu ora 9. (Nu este necesară prezenta tuturor echipelor la ora 9)

Locul de desfășurare este: Casa Corpului Didactic Sibiu, str. Turismului 15.

Programul Festivalului este următorul:

 • 9:00 – 9:30 Deschiderea Festivalului (În sala de conferințe a CCD Sibiu)
 • 9:30 – 13:00 Prezentarea produselor de către elevi și evaluarea lor
 • 13:00 – 14:00 Pauză (participanții vor primi gustări) În timpul pauzei se va organiza Concursul de “popularitate” a obiectelor ( în holul CDD și în sala de conferințe a CCD Sibiu)
 • 14:00 – 16:00 Prezentarea produselor de către elevi și evaluarea lor
 • 17:00 – 17:30 Festivitatea de premiere (În sala de conferințe a CCD Sibiu)

Lista echipelor înscrise la etapa națională a Festivalului este AICI. Pentru a urmări mai eficient informațiile, vă recomandăm să tineți minte codul echipei.

Planificarea echipelor se poate descărca de aici(varianta actualizata). Pot exista decalaje, inerente în condițiile existente, în raport cu planificarea stabilită. Vă vom comunica schimbările care intervin.

Prezentările produselor vor avea loc astfel:

 • pentru clasele III-IV: în sala 1.16 de la etajul I (Subcomisia 1)
 • pentru clasele V-VI: în sala 2.13 de la etajul al II-lea (Subcomisia 3)
 • pentru clasele VII-VIII: în sala 2.16 de la etajul al II-lea (Subcomisia 5)

Prezentările în ședință video vor fi evaluate astfel:

 • pentru clasele III-IV: în Laboratorul de informatică de la etajul I (Subcomisia 2)
 • pentru clasele V-VI: în sala Jean Monet de la etajul al II-lea (Subcomisia 6)
 • pentru clasele VII-VIII: în sala 2.10 de la etajul al II-lea (Subcomisia 6)
 • Repartizarea echipelor pe săli și pe ore se poate descărca de aici.

Prezentarea produselor se poate face prin participare directă la Sibiu sau la distanță, în cadrul unor sesiuni video.

Pentru sesiunile video vom utiliza aplicația Zoom care poate fi instalată atât pe telefon (din Magazin Play), cât și pe calculator (o recomandăm). Pentru a instala aplicația pe calculator accesați https://www.zoom.us/, apoi dați click pe Sign Up și urmați pașii ceruți, daca sunteti utilizator nou sau pe Sign In, dacă aveți deja un cont. Pentru a ne conecta veti primi un mail înainte cu aproximativ 5 minute de a intra în direct în care aveți un link pentru conectare. Persoanele care au creat contul zoom și care vor fi responsabile de sesiunea video din fiecare unitate sunt rugate să completeze (până cel târziu mâine, 7 iunie 2019, la ora 9) următorul formular: https://forms.gle/aqBDYeKjTjUMUQ3J8

Durata prezentărilor este de maximum 10 minute. Evaluarea prezentărilor se face utilizând fișa de evaluare de la https://cdidei.wordpress.com/fise_sabloane_formulare_resurse/, documentul 7.

Cei care nu au făcut planificarea la etapa națională o mai pot face până la ora 13 prin completarea formularului aflat la link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIZSklR57eHCPQpieq0AxFiSU6luuuLD9GwLciQD254dRpNw/viewform?usp=sf_link Pentru completare veți avea nevoie de codurile echipelor.  Le găsiți in lista echipelor înscrise.

Echipele care nu au trimis fișa lucrării și fișa obiectului vor fi descalificate. Îi rugăm pe responsabilii județeni să se asigure că au colectat toate fișele și că le-au încărcat în Directorul (folder) colaborativ creat în acest sens. Pentru a putea identifica ușor fisele vă rugăm să denumiți fișierul/ arhiva pentru fiecare echipă cu codul echipei. De exemplu, echipa 006_TM_05 COLEGIUL NAȚIONAL BĂNĂȚEAN TIMIȘOARA va avea fișierul denumit 006_TM_05.

Toate echipele participante vor primi diplome de participare iar premianții vor primi premii și diplome.

Vom reveni aici, dacă este nevoie, cu informații. Vă invităm să urmăriți site-ul Festivalului și îi invităm pe membrii echipei de proiect și pe responsabilii cu sesiunile video să își verifice mailurile.

Vă rugam să ne contactați pentru informații suplimentare (de preferință pe e-mail: cdidei.sibiu@gmail.com iar dacă este urgent, telefonic : 0728371611)
Pe curând, cu drag,Mihaela Seușan