Înscrierea echipelor de elevi și eleve la Festivalul național “CDIdei în cărți”, ediția a VI-a, 2021

Am relansat ediția a VI-a a Festivalului național CDIdei în cărți, ediție care a fost suspendată în anul 2020 din cauza pandemiei creată de Covid 19. Festivalul a fost cuprins și în anul 2021 în Calendarul Activităților Educative Naționale însă, Ordinul MEC nr. 5.924 din 3 noiembrie 2020 a prevăzut din nou suspendarea activităților propuse.

Având în vedere ecoul edițiilor anterioare, Casa Corpului Didactic Sibiu a inclus Festivalul CDIdei în cărți în Calendarul activităților proprii din anul școlar 2020-2021 cu scopul de a asigura cadrul pentru dezvoltarea, demonstrarea şi manifestarea competenţelor elevilor în domeniul culturii şi civilizaţiei prin intermediul structurilor info-documentare (biblioteci școlare, centre de documentare și informare –CDI s.a), ca resurse în formarea competențelor-cheie, utilizând metode ale educaţiei nonformale.

În data de 12 februarie 2021 am lansat, pe site-ul CCD Sibiu, în link-ul de AICI, apelul pentru înscrierea unităților de învățământ la Festival. Până în data de 1 martie 2021 s-au înscris 202 unități de învățământ din 26 județe și Municipiul București (Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, București, Buzău, Călărași, Caraș- Severin, Cluj, Dâmbovița Galați, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui ,Vrancea).

Lista unităților înscrise la Festival

În perioada 1 martie -15 martie 2021 va avea loc înscrierea echipelor de elevi. Formularul de înscriere a echipelor se găsește în link-ul de aici https://forms.gle/TZSBDxnZVm1oCyyR7

Informații despre această etapă veți găsi în pagina de aici. (Activități în proiect/ Înscrierea echipelor de elevi)

Metodologia de organizare și desfășurare a Festivalului național „CDIdei în cărți”, ediția a VI-a, 2021 (versiunea 6.2 , nr. 142/19.02.2021) poate fi descărcată de AICI

Pentru implementarea Festivalului la nivel național, Casa Corpului Didactic Sibiu a încheiat parteneriate cu 19 Case ale Corpului Didactic (CCD) din țară (Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, București, Buzău, Caraș- Severin, Cluj, Galați, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea). Aceste CCD vor coordona activitățile din cadrul Festivalului în județul pe care îl reprezintă. În județele în care nu s-au încheiat parteneriate cu CCD, unitățile vor fi sprijinite și îndrumate de către Casa Corpului Didactic Sibiu, prin responsabilul regional, doamna Camelia Vancu, profesor metodist.

Toate informațiile privind festivalul se vor găsi pe site-ul proiectului https://cdidei.wordpress.com, iar corespondența în cadrul proiectului se va realiza utilizând adresa cdidei.incarti@ccdsibiu.ro.

Mihaela Carmen SEUȘAN – profesor metodist CCD Sibiu, responsabilul național al Festivalului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s