În atenția unităților și echipelor înscrise la Festival: Modificarea metodologiei Festivalului CDIdei in carti și alte precizări

La sugestia unor colegi si colege, in urma analizei contextului proiectului CDIdei in carti, CCD Sibiu a decis sa elimine obligativitatea ca  obiectele realizate de elevi  să reprezinte fie un eveniment/ o sevență derulat (ă) în perioada 1918-2018,  personalități româneaști care au trăit în perioada 1918-2018 (oameni de cultură, scriitori, lideri,  sportivi  s.a), realizări ale românilor, invenții, contribuții  s.a din perioada 1918-2018. 
Deoarece dorim în continuare să marcăm evenimentul Centenarului Marii Uniri, am creat o secțiune suplimentară dedicată acestei aniversări  pentru cei care doresc să se înscrie.
În concluzie, echipele care s-au înscris deja și doresc să-si schimbe alegerea, sunt invitate sa imi trimita un  mail cu noua alegere (mihaela.seusan@gmail.com)
Echipele care nu s-au înscris, vor avea posibilitatea să aleagă dintre 4 secțiuni: Centenar, lucrări în limba română, lucrări în limba franceză si elevi cu nevoi speciale.
În situația în care există echipe care doresc să participe la mai multe sectiuni, se vor inscrie de mai multe ori, evident cu lucrări diferite.

Facem următoarele precizări:

  1. Pentru secțiunea “Centenarul Marii Uniri”, obiectele realizate de elevi vor reprezinta fie un eveniment/ o sevență derulat (ă) în perioada 1918-2018,  personalități româneaști care au trăit în perioada 1918-2018 (oameni de cultură, scriitori, lideri,  sportivi  s.a), realizări ale românilor, invenții, contribuții  s.a din perioada 1918-2018. 
  2. Pentru secțiunea “lucrări în limba română”, lucrările pot avea autori români sau străini, dar lucrarea citită, documentul ales pentru lectură să fie în limba română.
  3. Pentru secțiunea “lucrări în limba franceză” lucrările pot avea orice autori, dar lucrarea citită, documentul ales pentru lectură să fie în limba franceză.
  4. Se pot înscrie oricâte echipe dintr-o unitate, dar un cadru didactic nu poate coordona mai mult de trei echipe de elevi.
  5. La etapa regională a Festivalului participă toate echipele care au câștigat premii la etapa anterioară, cea județeană. 
  6. Numarul echipelor care pot primi premii la nivelul județului este de cel mult 25% dintre echipele participante în fiecare județ.

Noua metodologie se găsește la secțiunea “Metodologie, formulare, șabloane” Va multumim pentru propuneri și pentru intelegere și vă așteptam cu drag.

 
Sa aveti o primavara frumoasa.
Mihaela Seusan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s